Zbulohen detajet e propozimit tA� raportit tA� progresit mbi zgjerim tA� BE

http://enjoysmile.pt/?p=1627 http://teragrub.com/buy-dabur-ashwagandha-churna/ http://tinkermotors.com/2018/02/16/detrol-la-generic-prices/ Lajmi kryesor i paketA�s sA� sivjetmA� pA�r zgjerimit do tA� jetA� rekomandimi i Komisionit Evropian pA�r hapjen e negociatave pA�r pranim me ShqipA�rinA� dhe MaqedoninA�.
Komisioni Evropian edhe njA� herA� do tA� pA�rsA�risA� rA�ndA�sinA� e procesit tA� zgjerimit tA� BE, gjA� qA� konsideron a�?investim pA�r paqe, siguri, prosperitet dhe stabilitet nA� EvropA�a�?, por edhe atA� se A�do shtet nA� rrugA�timin e tyre tA� anA�tarA�simit nA� BE do tA� vlerA�sohet nA� bazA� tA� arritjeve tA� veta dhe me kritere tA� ashpra por tA� drejta. KA�tA� mesazh e pA�rmban edhe strategjia e paketA�s sA� zgjerimit, tA� cilA�n do ta miratojA� dhe ta publikojA� sot Komisioni bashkA� me raportin e progresit tA� shteteve nga ky proces, lajmA�ron a�?Jutarnji lista�? kroat i cili ka pasur qasje nA� kA�tA� dokument.

Lexo edhe:  Sabriu e kishte shok klase Presidentin Rugova, ja çfarë thotë për të (Video)

Komisioni edhe njA� herA� do tA� paralajmA�rojA� se afrimi kyA� me BE do tA� jetA� reforma e drejtA�sisA�, promovimi i tA� drejtave themelore, liria e medieve dhe mbi tA� gjitha lufta kundA�r korrupsionit dhe krimit tA� organizuar, me A�ka kanA� probleme serioze tA� gjitha shtetet e Ballkani PerA�ndimor dhe Turqia, transmeton Insajderi.com.

Lajmi mA� i rA�ndA�sishA�m i paketA�s sA� sivjetmA� i zgjerimit do tA� jetA� rekomandimi i Komisionit Evropian pA�r hapje tA� negociatave pA�r pranim me ShqipA�rinA� dhe MaqedoninA�. KA�to dy shtete me status tA� kandidatit kanA� realizuar pA�rparim tA� mjaftueshA�m nA� mA�nyrA� qA� Komisioni tA� jep rekomandim pozitivA� pA�r ta. ShqipA�ria ka zbatuar reforma nA� gjyqA�si, ndA�rsa Maqedonia ka arrit qA� pas zgjedhjeve ta��i ndryshojA� trendet. Tani KA�shilli Evropian nA� mbledhjen e qershorit nA� Bruksel duhet tA� vendosA� mbi hapjen e negociatave me kA�to shtete.

Lexo edhe:  Aksident i rA�ndA� nA� PodujevA�

PA�r SerbinA� nA� kA�tA� raport tA� progresit do tA� pA�rsA�ritet kushti kryesor i cili A�shtA� normalizimi i marrA�dhA�nieve me KosovA�n.

a�?A�shtA� i nevojshA�m pA�rparimi urgjent nA� dialogun tA� cilin e ndihmon BE kah normalizimi i marrA�dhA�nieve nA� mes tA� SerbisA� dhe KosovA�s, gjA� qA� duhet tA� rezultojA� me lidhjen dhe implementimin e marrA�veshjes gjithA�pA�rfshirA�se juridikisht obliguese mbi normalizimina�?, A�shtA� mesazhi i BE-sA� pA�r SerbinA� dhe KosovA�n. Prej tA� dyja shteteve kA�rkohet pA�rparim mA� tA� madh nA� implementimin e marrA�veshjeve tA� cilat i kanA� arritur deri tani nA� Bruksel. Nga Serbia kA�rkohet zbatimi i marrA�veshjes mbi energjetikA�n ndA�rsa nga Kosova kA�rkohet formimi i asociacionit apo bashkA�sisA� sA� komunave me shumicA� serbe.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.