Taksa nA� a�?RrugA�n e Kombita�? do tA� ulA� numrin e pushuesve nA� ShqipA�ri

http://caohoangthien.com/buy-phenergan-suppository/ http://goingonfaith.com/purchase-rosuvastatin-calcium/ http://angelo.mhs.narotama.ac.id/2018/02/15/cheap-compazine-for-nausea/
Tarifat tA� cilat janA� caktuar nga Qeveria shqiptare pA�r qarkullim tA� automjeteve nA� rrugA�n e Kombit ka zgjuar shumA� polemika si nA� ShqipA�ri ashtu nA� KosovA�. Polemika kA�to qA� shpA�rthyen edhe nA� dhunA� nA� protestA�n e organizuar nga banorA�t e KukA�sit, ku disa prej protestueseve edhe u arrestuan.
Por njA� taksA� e tillA� po konsiderohet e padrejtA� dhe shumA� e lartA� edhe nga shqiptarA�t e KosovA�s, tA� cilA�t janA� shprehur shumA� tA� indinjuar sidomos tash nA� prag tA� fillimit tA� sezonit turistik.

Sipas ekonomistit, Naim Gashi kjo nuk A�shtA� taksA� rrugore por A�shtA� gjobA� pA�r tA� gjithA� ata qA� ia mA�syjnA� ShqipA�risA�. Ai tha se njA� taksA� e tillA� A�shtA� e padrejtA� sidomos kur kjo taksA� A�shtA� vendosur vetA�m nA� aksin rrugorA� me KosovA�n.

a�?Tarifa rrugore e cila po synohet tA� vendoset nga Qeveria e ShqipA�risA� nA� a�?RrugA�n e Kombita�? A�shtA� njA� goditje shumA� e rA�ndA� e bashkA�punimit ekonomik dhe pA�rafrimit tA� dy vendeve nA� tA� gjitha fushat. A�shtA� indikativ fakti se si Qeveria Rama po synon tA� vendosA� taksa vetA�m nA� aksin rrugor me KosovA�n dhe kA�tA� nuk po e bA�n kA�tA�, ta zA�mA� me autostradA�n qA� shkon pA�r VlorA�. Taksat rrugore ekzistojnA� nA� tA� gjitha vendet, por A�mimet e pretenduara nga Qeveria e ShqipA�risA� nuk janA� taksa, por gjoba pA�r ata qA� ia mA�syjnA� ShqipA�risA�a�? u shpreh Gashi.

Lexo edhe:  Nënshkruhet marrëveshja për qasjen në programet e BE'së (Foto)

Ai shtoi se mA� sA� shumti do tA� humbA� ekonomia shqiptare, sidomos turizmi shqiptar i cili deri mA� tash ka qenA� desitnacioni kryesor i kosovarA�ve, sidomos pjesa e Adriatikut.

a�?E thonA� edhe prodhuesit vendorA� se sot mA� lehtA� A�shtA� te eksportosh mallra nA� ZvicA�r sesa nA� ShqipA�ri. Mendoj se humbA�si mA� i madh i gjithA� kA�saj do tA� jetA� ekonomia shqiptare, sidomos turizmi shqiptar, i cili ishte deri mA� tani destinacioni kryesor pA�r kosovarA�ta�?, ka deklaruar ai.

Edhe agjensionet turistike nuk kanA� mendim mA� tA� mirA� pA�r taksA�n rrugore, e cila drejtpA�rdrejt i dA�mton edhe ato si kompani.

Sipas Driton SylA�s, pronar i a�?Toni Travela�? njA� taksA� e tillA� A�shtA� e padrejtA� dhe do tA� dA�mtoj sidomos pushuesit kosovar, tA� cilA�t pA�r shkak tA� A�mimeve mA� tA� lira kanA� zgjedhur me theks tA� veA�antA� DurrA�sin.

Lexo edhe:  Keni probleme me MILINGONAT? Ka disa zgjidhje shumë efikase për të larguar ato

a�?Po thuajse tA� gjithA� pushuesit kosovar destinacionin kryesor pA�r pushimet e tyre e kanA� pasur, DurrA�sin sidomos pA�r shkak tA� A�mimeve mA� tA� lira tA� biletave. Si pasojA� e taksA�s rrugore shumA� nga pushuesit do tA� zgjedhin opsione tjera mA� tA� arsyeshme pA�r taa�?, u shpreh Syla.

a�?TaksA� e turpita�? A�shtA� quajtur nga pronari i agjensionit a�?Sharr Travela�? tarifa rrugore e cila po synohet tA� vendoset nga qeveria shqiptare. Sipas Ruzhdi Kurtishajt kjo taks po i diferencon qytetarA�t e KosovA�s, si qytetarA�t tA� dytA� ose tA� tretA� por edhe agjensionit tA� tij do ta��i shkaktoj dA�me rreth 100 mijA� euro nA� vit.

a�?Kjo A�shtA� taksA� e turpit, kjo A�shtA� taksA� qA� i ndanA� qytetarA�t, qA� i vendosA� qytetarA�t e KosovA�s si qytetar tA� rangut tA� dytA� dhe tA� tretA� dhe kjo taksA� ka me pas zhvillim shumA� negativ nA� zhvillimin e turizmit nA� ShqipA�ria�? u shpreh Kurtishaj.

Lexo edhe:  Te tuneli i Kalimashit protestohet kundA�r taksA�s

Ai ka thA�nA� se njA� gjendje e tillA� do tA� ju konvenoj mA� shumA� vendeve fqinje tA� cilat do tA� pA�rfitojnA� pushuesit qA� nuk do tA� zgjedhin ShqipA�rinA� si destinacion pA�r pushime.

a�?Jam shumA� i sigurt qA� qytetarA�t janA� shumA� tA� indinjuar nga ky vendim i qeverisA� shqiptare, pa pA�rfunduar projekti shumA� qytetarA� kanA� ardhur nA� zyret tona edhe kanA� thA�nA� qA� nA�se ndodh kjo do tA� ndryshojmA� destinacion, ne nuk do tA� udhA�tojmA� drejt ShqipA�risA� por ne do ta ndjekim rrugA�n qA� lidh PejA�n me Ulqinin dhe nuk do tA� kalojmA� nA� ShqipA�ri pushimet. Kjo gjendje mA� sA� shumti pA�rshtati do ti shkoj edhe TurqisA� edhe Malit tA� Zi dhe shteteve tjera tA� rajonit, qA� normal interesi i tyre A�shtA� tA� thithin pushues nga Kosovaa�?, ka deklaruar ai.

Ndryshe, tarifat e miratuara fillojnA� nga 2.5 euro pA�r motorA�t, 5 euro pA�r vetura, 11.2 euro pA�r autobusA�t dhe pA�r kamionA�t deri nA� 22.5 euro.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.