Si tA� bA�sh grimin dhe si tA� bartA�sh syzet?

 

NA�se rastA�sisht edhe ti je ndA�r ato damat e reja tA� cilat bartin syze, A�shtA� mirA� tA� dini qA� sytA� tuaj, pavarA�sisht syzeve, mundesh ta��i theksosh bukur dhe ta��i bA�sh grim.

Edhe pse mbase tA� duket qA� pA�r shkak tA� syzeve sytA� nuk mund tA� vihen nA� pah, a�?me grima�? tA� menA�ur A�shtA� lehtA� tA� arrish pamjen e cila do ta��ju bA�jA� tA� parezistueshme.

Ndiqni kA�shillat pA�r tA� pasur njA� shikim magjepsA�s, pa harruar edhe shA�ndetin e syve, transmeton Telegrafi.

http://905marketing.com/fosamax-plus-d-cal-price/

http://carlsberg.ve-ya.com/keppra-500-mg-price/ Grimi me syze http://toeictrainers.com/where-can-you-buy-risperdal/
a�? Fillohet me pluhurat e syve, duke i zgjedhur nA� bazA� tA� ngjyrA�s sA� lA�kurA�s dhe syve.

a�? A�shtA� e kA�shillueshme qA� tA� pA�rdorni syze me xhama antireflektues pA�r tA� shmangur mbledhjen e depozitave kozmetike.

a�? Shmangni kremrat ose fondatinA�n tepA�r vajore qA� mund tA� njollosin xhamat.

a�? Mos e teproni me grimin nA� sy.

Lexo edhe:  Historia e trishtë e 5 vjeçares që kujdeset për gjyshen dhe stërgjyshen e saj (Foto)

a�? KA�shillohen ngjyra tA� errA�ta si kafja, e kaltra dhe vjollca qA� e bA�jnA� shikimin mA� tA� thellA� dhe mbi tA� gjitha e theksojnA� atA�.

a�? Femrat miope, xhamat e syzeve ua zvogA�lojnA� sytA�. PA�r ta��i zmadhuar mA� shumA� janA� tA� kA�shillueshme nuancat e errA�ta dhe lapsa tA� hapur, ndA�rsa rimeli i zi duhet vA�nA� me bollA�k.

a�? GratA� hipermetrope kanA� problemin e kundA�rt: xhamat ua zmadhojnA� sytA�. Nuancat e hapura janA� tA� pA�rshtatshme nA� kA�tA� rast, por ndalohet lapsi i zi dhe rimeli qA� duhet vendosur sa mA� lehtA�. NA� kA�tA� mA�nyrA�, sytA� nuk ngjajnA� tA� mA�dhenj.

a�? PA�r ato qA� kanA� pak dioptri, ekzistojnA� syze me skelete tA� veA�anta tA� pA�rshtatshme pA�r grim, sepse e kanA� pjesA�n e pA�rparme tA� lA�vizshme: mund tA� ngresh dhe tA� ulA�sh ose njA�rA�n lente, ose tjetrA�n.

Grimi me lente

Lexo edhe:  Frika e çuditshme e Al Capone

a�? Hapi i parA� pasi tA� keni vA�nA� lentat A�shtA� vendosja nA� fytyrA� e fondatinA�s dhe jo anasjelltas.

a�? NA�se mbani lente, duhet tA� pA�rdorni produkte kundA�r ujit dhe me kohA�zgjatje maksimale, sepse sytA� me lente nuk i tolerojnA� aspak papastA�rtitA� e grimit.

a�? PA�r tA� larguar grimin nga fytyra, duhet tA� shmangni produktet qA� pA�rmbajnA� substanca alkoolike.

a�? BA�ni kujdes qA� lentat ta��i prekni vetA�m me duar tA� pastra dhe duke u siguruar qA� nuk kanA� papastA�rti tA� grimit.

a�? Kur pA�rdorni lente, A�shtA� shumA� e rA�ndA�sishme qA� herA� pas here tA� ndryshoni lapsnin e syve, rimelin dhe fondatinA�n: te produktet e pA�rdorura pA�r 3-4 muaj ekziston rreziku qA� tA� gjenden baktere, gjA� qA� mA� tej mund tA� shkaktojA� edhe irritimin e syve.

a�? Duhet tA� pA�rdorni produkte kozmetike cilA�sore, duke i blerA� ato nA� dyqane tA� shtrenjta kozmetike ose farmaci, mA� mirA� akoma nA�se janA� antialergjikA�, sepse janA� tA� pA�rshtatshA�m pA�r sy tA� ndjeshA�m. NA� fakt, produktet kozmetike mund ta kenA� afatin e pA�rdorimit 1-6 muaj.

Lexo edhe:  13 gjërat që nuk na kanë thënë kur ishim fëmijë

a�? Mos i aplikoni asnjA�herA� produktet kozmetike shumA� afA�r syrit. Shmangni ato vajore dhe ato qA� pA�rmbajnA� lanolinA�, duke qenA� se A�shtA� njA� nga substancat mA� alergjike.

a�? Rimeli A�shtA� i pirur tA� thA�rrmohet pas disa orA�ve qA� e keni vA�nA� nA� sy, kA�shtu qA� kA�shillohet ta pA�rdorni lehtA�.

a�? Edhe peneli duhet ndA�rruar A�do 3-4 muaj dhe nuk duhet aplikuar mbi tA� gjithA� bordurin e qepallA�s sA� syrit, sepse mund tA� krijojA� irritim.

a�? Pluhurat me ngjyra ylberi, ose tA� shndritshA�m mund ta��i irritojnA� lehtA�sisht sytA� e ndjeshA�m. KA�shtu A�shtA� mA� mirA� qA� tA� zgjidhen ngjyra mA� bazike dhe tA� pA�rqendroheni te nuancat e lehta, por homogjene.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.