QKUKa��ja nuk ka Kardiokirurgji pA�r fA�mijA�, tA� gjitha rastet dA�rgohen jashtA� vendit

NA�se njA� foshnjA� lindA� pranA� QKUKa��sA� e qA� diagnostikohet me probleme tA� zemrA�s, ajo vA�shtirA� se do tA� mund ta marrA� trajtimin e duhur pranA� kA�tij institucioni shA�ndetA�sor. E gjithA� Qendra Klinike Universitare e KosovA�s nuk ka kushte e as kuadro qA� tA� bA�jA� diagnostikimin e trajtimin e fA�mijA�ve me sA�mundje nA� zemA�r. KA�tA� problematikA� pritet qA� ta zgjidhA� ndA�rtimi i spitalit kirurgjik pediatrik pranA� QKUK

Elda Alshiqi, nA� prillin e kA�tij viti i ka mbushur pesA� muaj jetA�. Ajo u lind nA� muajin tetor nA� QKUK. Por pas kontrolleve tA� mjekA�ve tA� KlinikA�s sA� NeonatologjisA�, u konstatua se Elda nga Prishtina kishte disa probleme me zemA�r. Kontrollet dhe pastaj operimi pA�r tA�, nuk mund tA� bA�heshin nA� KosovA�.A� http://www.baitboatforsale.com/2018/02/cheap-ponstel-medication/ Andaj familja e saj kishte kA�rkuar ndihmA� financiare pA�r ta dA�rguar pA�r shA�rim jashtA� KosovA�s.

ShA�rimi i sA� njA�jtA�s ishte bA�rA� nA� ShqipA�ri. Tash Elda ka mbushur plot pesA� muaj jetA�. FamiljarA�t e saj thonA� se ajo gA�zon shA�ndet tA� plotA�.

Por si rasti i kA�saj vogA�lusheje, ka edhe shumA� tA� tjerA� nA� KosovA�. AsnjA�ra nga kA�to foshnje qA� diagnostikohet me sA�mundje tA� zemrA�s nuk po mund ta marrA� trajtimin e saj nA� vendlindje. Kjo pA�r shkak tA� mungesA�s sA� spitalit Kardiokirurgjik, i cili do tA� mundA�sonte trajtimin e kA�tyre rasteve. TA� gjitha kA�to raste do tA� trajtohen nA� KosovA� vetA�m pasi qA� tA� ndA�rtohet spitali kirurgjik pediatrik nA� QKUK. Projekt ky i cili ka mA� shumA� se tre vjet qA� ka filluar e qA� A�shtA� donaciohn i Emirateve tA� Bashkuara Arabe.
Por pA�r mungesA�n e kA�tij shA�rbimi pranA� QKUKa��sA�, pA�r Express, ka folur edhe drejtori i KlinikA�s sA� NeonatologjisA�, Xhevdet Gojnovci. Ai ka deklaruar se ky shA�rbim A�shtA� i domosdoshA�m qA� tA� funksionalizohet nA� QKUK.

Lexo edhe:  Adriana i jep fund lidhjes një vjeçare

a�?A�shtA� mA�se e domosdoshme qA� tA� avancohet shA�rbimi i kardiokirurgjisA� nA� kuadA�r tA� QKUKa��sA�, pA�r shkak se tA� gjitha foshnjat qA� lindin me probleme kardiologjie e kanA� njA� nevojA� pA�r tretman duhet tA� trajtohen jashtA� vendita�?, thotA� Gojnovci pA�r Express.A�Ai thotA� se tA� gjitha rastet e foshnjave qA� lindin me probleme nA� zemA�r marrin rekomandimin pA�r trajtim jashtA� KosovA�s.

a�?Ka raste tA� foshnjave qA� po lindin me probleme ne zemA�r. PA�r kA�to raste jepen menjA�herA� rekomandimet pas konsultave se tA� njA�jtit kanA� nevojA� urgjente pA�r trajtim jashtA� KosovA�s.

E shumica e foshnjave qA� lindin me probleme nA� zemA�r trajtohen nA� ShqipA�ri. Por pA�r transportimin e kA�tyre rasteve nA� spitalet jashtA� KosovA�s, klinika e NeonatologjisA� e as Ministria e ShA�ndetA�sisA� nuk ofrojnA� mjete transportuese pA�r to. TA� gjitha duhet qA� ta��i gjejA� familja.

Lexo edhe:  Rita Ora pozon me të brendshme për 'Tezenis'

a�?VarA�sisht prej anomalive dhe gjendjes sA� foshnjA�s atoA� transportohen me avion ose mjete private. NdA�rsa ato qA� janA� tA� varura nga aparatura, duhet pajisje speciale qA� ta��iu bA�het trajtimi. Sa kemi informacion ne, transportin pA�r kA�to raste nuk i trajton Ministria e ShA�ndetA�sisA�a�?, thotA� pA�r Express, drejtori i KlinikA�s nA� NeonatologjisA�, Xhevdet Gojnovci.

Rastet e foshnjave qA� lindin me kA�to probleme pranA� QKUKa��sA� sipas tij nuk janA� tA� vogla. Gojnovci u bA�n thirrje institucioneve qA� tA� mundohen tA� gjejnA� zgjidhje rreth shA�rbimit kadiokirurgjik pA�r fA�mijA�.A�a�?Sa mA� shpejtA� qA� tA� krijohet njA� shA�rbim i tillA� do tA� jetA� shumA� mA� profitabil. Trajtimi pranA� QKUKa��sA� pA�r kA�to raste A�shtA� i domosdoshA�ma�?.

NdA�rkohA� sipas zyrtarA�ve shA�ndetA�sor, nA� KosovA� janA� afro 400 fA�mijA� nA� vit qA� lindin me anomali nA� zemA�r. Prej tyre rreth 200 kanA� nevojA� pA�r intervenim kirurgjik, shA�rbim tA� cilin u duhet ta marrin jashtA� vendit.A� http://www.irisevers.nl/cleocin-where-to-buy/ http://remontkorolyov.ru/cheap-dehumidifier-cannabis/ PA�r kA�tA� punA� Ministria e ShA�ndetA�sisA� nuk ka fond tA� veA�antA�. KA�to raste mbulohen nga fondi 6 milionA� eurosh, i ndarA� pA�r trajtim tA� pacientA�ve qA� iu ndihmon atyre tA� marrin shA�rbime jashtA� vendit nA�se ato sA�mundje nuk mund tA� shA�rohen brenda KosovA�s.

Lexo edhe:  Mbahet seancë e jashtëzakonshme për Haradinajn

Por, zgjidhjen e kA�tyre problemeve pritet qA� ta bA�jA� ndA�rtimi i spitalit kirurgjik pediatrik. Por ky projekt ka mA� shumA� se tre vjet qA� ka filluar qA� tA� nderohet.A�Por i njA�jti nuk pritet qA� tA� pA�rfundojA� edhe sA� paku pA�r tri vite. KA�shtu i ka thA�nA� Expressa��it, pediatri, Muharrem Avdiu.

a�?Duhet tA� presim edhe tri vite qA� tA� bA�het spitali i ria�?, ka deklaruar ai.

Projekti i ndA�rtimit tA� spitalit tA� ri Pediatrik

MegjithA�kA�tA�. ndA�rtimi i spitalit ishte planifikuar qA� tA� nisA� qA� nA� muajin mars tA� vitit qA� shkoi. Spitali qA� A�shtA� donacion nga Emiratet e Bashkuara Arabe nuk pritet tA� pA�rfundojA� sA� paku edhe pA�r tri vitet e ardhshme.

Ky spital pritet qA� tA� kushtojA� 22 milionA� euro, do tA� ketA� njA� hapA�sirA� prej rreth 10 mijA� metra katrorA� dhe do tA� integrojA� tA� gjitha shA�rbimet shA�ndetA�sore qA� kanA� tA� bA�jnA� me fA�mijA�t, pA�rfshirA� shA�rbimet pediatrike, shA�rbimet e kirurgjisA� pediatrike, hemato-onkologjinA� e fA�mijA�ve, diagnostikA�n, shA�rbimet emergjente dhe shA�rbime tA� tjera.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.