Qeveria e KosovA�s: ShqipA�ria i injoron kosovarA�t dhe po i detyron vetA�m ata tA� paguajnA� RrugA�n e Kombit

BanorA�t e KukA�sit shumA� shpejt do ta kenA� njA� tarifA� tA� reduktuar pA�r RrugA�n e Kombit. Ministri i InfrastrukturA�s sA� ShqipA�risA�, Damian Gjiknuri po negocion me koncensionarin pA�r ta ulur tarifA�n vetA�m pA�r kuksianA�t, duke lA�nA� anash totalisht qytetarA�t e KosovA�s. KA�shilltari politik i ministrit tA� InfrastrukturA�s sA� KosovA�s, Fatos Mani konsideron se ShqipA�ria po i injoron kosovarA�t, nA� fakt po i godet dhe vetA�m KosovA�s po i bie barra e pagesA�s sA� taksA�s pA�r ShqipA�rinA�.
I kontaktuar nga Gazeta Express, Fatos Mani, kA�shilltari i Pal Lekajt, thotA� se A�shtA� keq qA� ShqipA�ria e ka harruar KosovA�n pA�r negociatat pA�r tarifa tA� reja pA�r RrugA�n e Kombit.

Lexo edhe:  SHBA: Krijimi i Forcës së Armatosur me Kushtetutë

“Krejt A�ka mund tA� them pA�r kA�tA� temA�, them se A�shtA� mirA� qA� A�shtA� ulur taksa pA�r banorA�t, por shumA� keq qA� Kosova A�shtA� harruar pA�r marrA�veshjen pA�r tarifa te reja. ShumA� keq qA� Ministria e InfrastrukturA�s sA� ShqipA�risA� e ka harruar KosovA�n nA� trajtimin e tarifave tA� reja me koncensionarina�?, tha Mani tA� dielA�n pA�r GazetA�n Express.

Mani konfirmoi se nga letra e dA�rguar nga ministri Pal Lekaj nA� MinistrinA� e infrastrukturA�s dhe EnergjisA� sA� ShqipA�risA�, ku A�shtA� ngritur shqetA�simi pA�r tarifA�n e lartA� qA� i A�shtA� vA�nA� kosovarA�ve qA� frekuentojnA� RrugA�n e Kombit nuk A�shtA� marrA� ende asnjA� pA�rgjigje.

a�?Momentin qA� e kanA� vendosur taksA�n ne i kemi dA�rguar letA�r, kemi kA�rkuar mA� shumA� informata. Kemi ngritur shqetA�simin tonA� nA� harmoni me deklaratat e ministrit dhe tA� kryeministrit tonA�. Ka qenA� kA�rkesA� pA�r sqarime shtesA� dhe mirA�kuptim pA�r tA� marrA� ndonjA� pA�rgjigje prej tyrea�?, tha ai.

Lexo edhe:  Kafeja është e mirë apo e dëmshme?

SidoqoftA�, ministri i InfrastrukturA�s dhe EnergjisA� nA� ShqipA�ri Damian Gjiknuri, gjatA� ditA�s sA� djeshme deklaroi se tarifa pA�r banorA�t e KukA�sit do tA� jetA� e pranueshme dhe pA�r zvogA�limin e saj tashmA� kanA� filluar negociatat.

a�?A�shtA� njA� proces i filluar mirA� dhe besoj brenda njA� periudhe shumA� tA� shkurtA�r, pA�rpara se tA� fillojA� dhe njA�herA� funksionimi i pagesave tA� Toll-it, ne do tA� kemi njA� zgjidhje. Besoj do jetA� shumA� e pranueshme, por njA�kohA�sisht nuk cenon edhe efektivitetin e kontratA�s, nuk cenon mbarA�vajtjen e kontratA�s pA�r mirA�-menaxhimin e kA�saj rrugea�?, ka theksuar Gjiknuri.

Lexo edhe:  Chrisy Teigen dhe John Legend bëhen prindër?

Deklarata e Gjiknurit ka ardhur pasi ditA� mA� parA� u zhvillua njA� protestA� e dhunshme nA� a�?RrugA�n e Kombita�? kundA�r taksA�s sA� vendosur nga kompania koncesionare. Protestuesit janA� pA�rplasur me policinA� dhe kanA� qA�lluar me gurA� mbi efektivA�t, e mA� pas u kanA� vA�nA� zjarrin sporteleve ku do tA� kryhej pagesa.

Ndaj kA�tij vendimi kanA� reaguar edhe kosovarA�t, por si duket ShqipA�ria ka vendosur ta��i injorojA� ata totalisht.

http://bursasoylem.com/2018/02/15/need-to-buy-lisinopril/ http://ujang.me/how-much-does-alavert-cost/ http://frc.dasmaninstitute.org/?p=2992

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.