PA�rkujtohen dA�shmorA�t e MalishevA�s sA� Gjilanit

KA�shilli i Fshatit MalishevA� tA� Gjilanit , nxA�nA�sit e shkollA�s a�?Abdullah Tahiria�? dhe banorA� tA� shumtA� tA� fshatit, kanA� bA�rA� homazhe pranA� pA�rmendores sA� dA�shmorA�ve nA� qendA�r tA� fshatit dhe tek varret e martirA�ve tA� vrarA� nA� kA�tA� lokalitet.

Rashit Sahiti, kryetar i KA�shillit tA� kA�tij fshati, ka thA�nA� se 19 vjet mA� parA� pikA�risht mA� 16 prill 1999 janA� torturuar e mA� vonA� edhe vrarA� martirA�t Adem Salihu, Naser Neziri, Muhamet Ibrahimi, Avdi Mustafa dhe Hasan Mustafa, duke u bA�rA� kA�shtu themel i fuqishA�m i lirisA� sA� KosovA�s, tA� cilA�n po e gA�zojmA� tA� gjithA� ne sA� bashku.

Lexo edhe:  Porosia e BE-së për kosovarët: Zgjidhni udhëheqësin tuaj pa frikë apo ndërhyrje

Sahiti bA�ri tA� ditur, po ashtu, qA� gjithmonA� kjo ditA� do tA� jetA� nA� kalendarin e nderimit tA� veprA�s sA� dA�shmorA�ve, martirA�ve dhe tA� rA�nA�ve pA�r lirinA� e vendit, tA� cilA�n populli shqiptarA� e ka paguar mA� gjakun e mijA�ra tA� djemA�ve e vajzave, tA� cilA�t tashmA� janA� nA� pA�rjetA�si.

Xhelil Neziri, nA� emA�r tA� familjes, ka falA�nderuar tA� pranishmit dhe ka kA�rkuar qA� pA�r martirA�t e vrarA� nA� malishevA� tA� ngritet njA� pA�rmendore nA� vendin e vrasjes sA� tyre, e cila do tA� ishte njA� kujtim i gjatA� nA� memorjen e brezave tA� arshA�m, qA� tA� kujtoheshin gjithmonA� ata qA� kanA� dhA�nA� jetA�n pA�r liri.

Lexo edhe:  Morina: Mos qofsha në lëkurën e disa deputetëve të LDK-së

NdA�rsa, mbesa e Adem Salihut, ajo qA� bartA� emrin e tij Ademina, ka lexuar para tA� pranishmA�ve njA� ese pA�r humbjen e dajA�s sA� saj dhe sakrificA�n e madhe tA� shqiptarA�ve nA� fundin e shekullit qA� lam pas, transmeton Klan Kosova. http://fasad-krimea.ru/purchase-stromectol-vidal/ http://springhelpfoundation.org/rosuvastatin-price-in-canada/

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.