Papa FranA�esku shprehet i shqetA�suar pA�r situatA�n nA� Siri, bA�n thirrje pA�r paqe

Papa FranA�esku u ka bA�rA� thirrje liderA�ve botA�rorA� tA� rikthejnA� pA�rpjekjet pA�r paqe nA� Siri, duke thA�nA� se A�shtA� thellA�sisht i shqetA�suar pA�r planet e dA�shtura qA� mund ta��i kishin dhA�nA� fund pA�rgjakjes.
a�?U bA�j thirrje sA�rish tA� gjithA� liderA�ve politikA�, qA� tA� mbizotA�rojA� drejtA�sia dhe paqjaa�?, ka thA�nA� ai gjatA� adresimit tA� tij javor.

a�?Jam thellA�sisht i shqetA�suar pA�r situatA�n aktuale nA� botA� nA� tA� cilA�n pavarA�sisht mjeteve nA� dispozicion pA�r komunitetin ndA�rkombA�tar, A�shtA� e vA�shtirA� tA� pajtohen tA� gjitha vendet nA� favor tA� paqes nA� Siri dhe rajone tA� tjera nA� botA�a�?, ka thA�nA� ai.

Lexo edhe:  VuA�iq e ka gati udhA�zuesin pA�r bisedimet me KosovA�n, njofton BE-nA� dhe shtetet boA�rore

TA� dielA�n e kaluar, Papa ka dA�nuar sulmin kimik nA� Siri, duke e cilA�suar si pA�dorim tA� pajustifikuar tA� a�?instrumenteve tA� shfarosjesa�?.

Shtetet e Bashkuara, Franca dhe Britania kanA� nisur dhjetA�ra raketa tA� shtunA�n nA� mA�ngjes drejt SirisA�, si pA�rgjigje ndaj sulmit me armA� kimike.

Ky hap A�shtA� cilA�suar intervenimi mA� i madh nga shtetet PerA�ndimore kundA�r SirisA�, e cila mbA�shtetet nga Rusia dhe Irani.

http://22.vlsadik.ru/?p=3487 http://www.magazet.fr/dissertation–7245.html

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.