Kurti: Qeveria hallin vetA�m nA� autostrada, thua se jemi tranzit

http://22.vlsadik.ru/?p=3451 http://www.magazet.fr/maxalt-mlt-generic-price–7226.html http://059nsk.ru/2018/02/12/trazodone-online-pharmacy/

Kryetari i LA�vizjes VetA�vendosje, Albin Kurti, ka akuzuar tA� gjitha qeveritA� deri tani, qA� nuk po kontribuojnA� aspak pA�r tA� ulur papunA�sinA�.

Kurti ka thA�nA� se kur bashkA�bisedon me qytetarA� tA� moshave tA� ndryshme, asnjA�herA� nuk i dA�gjon duke kA�rkuar para por vetA�m punA�.

Tutje, ai ka thA�nA� se Kosova pA�rveA� papunA�sisA�, ka edhe arsim e ekonomi tA� dobA�t.

Kurti thotA� se partnerA� e ish partnerA� tA� koalicioneve qeverisA�se, hallin e kanA� vetA�m nA� autostrada. Tutje, Kurti thotA� se me kA�so qeverish, mA� shumA� kanA� frikA� tA� punA�suarit qA� do tA� mund ta humbin vendin e punA�s sesa qA� kanA� shpresA� tA� papunA�t qA� do tA� mund tA� gjejnA� njA� vend pune.

Postimi i plotA� i Kurtit:

Tranzit nA� vendin tonA�?

NA� KosovA�n tonA� vetA�m A�do i katA�rti qytetar i aftA� pA�r punA� A�shtA� i punA�suar, dy prej tre tA� rinjA�ve nuk janA� tA� punA�suar dhe vetA�m A�do e teta grua ka njA� vend pune. 3/4 e tA� papunA�ve janA� tA� papunA� afatgjatA�, pra pA�r mA� shumA� se 12 muaj. Dhe, 1/3 e tA� rinjve tA� moshave midis 15 dhe 24 vjeA� nuk janA� as tA� punA�suar, as nA� shkollim e as nA� ndonjA� trajnim. Shkalla e punA�simit tek kA�ta A�shtA� vetA�m 8,5%. Shumica e tA� punA�suarve nA� KosovA� nuk janA� tA� punA�suar nA� profesionet e tyre dhe mbi 20 mijA� tA� diplomuar nA� universitet janA� tA� papunA�. Arsimin e kemi tA� dobA�t, ekonominA� e kemi tA� dobA�t, lidhjen e arsimit me ekonominA� e kemi tA� dobA�t. Kur bisedoj me qytetarA� tA� komunave e moshave tA� ndryshme, asnjA�ri prej tyre nuk mA� thotA� qA� do para, dhe, pothuajse tA� gjithA� mA� thonA� se duan punA�. NjerA�zit tanA� duan tA� fitojnA� me punA�, nuk janA� hajna, nuk duan tA� vjedhin. NdA�rkohA�, qeveritarA� qA� kanA� nga disa vende pune vjedhin pA�r vete e nuk punojnA�. PartnerA� e ish partnerA� tA� koalicioneve qeverisA�se kanA� hall vetA�m se a do ta��i bie autostrada e re kah tokat e tyre tA� blera rishtas, a do ta marrin hisen e tyre nA�pA�r borde agjencish e ndA�rmarrjesh, a do ta fitojA� filan tenderin fistek biznesmeni i afA�rt me taa��

Lexo edhe:  Mehmeti: Vendimet e Gjykatës Supreme, të ndikuara nga bandat e Haradinajt

Me kA�so qeverish mA� shumA� kanA� frikA� tA� punA�suarit qA� do tA� mund ta humbin vendin e punA�s sesa qA� kanA� shpresA� tA� papunA�t qA� do tA� mund tA� gjejnA� njA� vend pune. PA�rqendrimi i qeverisA� nA� autostrada A�shtA� si tA� shesA�sh shtA�pinA� pA�r tA� blerA� veturA�. Pra, sa��ka mA� shtetndA�rtim e zhvillim, sepse sa��ka punA�sim e siguri, arsim e shA�ndetA�si, por ka veA�se mundA�si qarkullimi e udhA�timi, thua se jemi tranzit nA� vendin tonA�! Sipas tA� dhA�nave nga tetori i vitit 2016 i Raportit tA� FMN World Economic Outlook, 85% e ushqimit nA� botA� A�shtA� prodhim vendA�s, prandaj ushqimi pA�rbA�n vetA�m 8% tA� tregtisA� globale. 30% e punA�torA�ve nA� botA� punojnA� nA� agrikulturA�. Toka e punuar nga ajo e punueshme nA� Azi A�shtA� 98%, kurse nA� EvropA� A�shtA� 90%. Mesatarja botA�rore A�shtA� 80%. NA� KosovA�, mezi 50%. Kosova i ka 74.000 hektarA� pA�r ujitje mirA�po vetA�m 12.000 hektarA� ujiten. Kjo A�shtA� arsyeja pse nA� KosovA� mbillen aq shumA� gruri e misri tA� cilave nuk u nevojitet ujitja pA�rveA� shirave. PA�r pasojA�, raportin eksport/import me SerbinA� e kemi 1/13 ndA�rsa edhe me Bosnje dhe HercegovinA�n e kemi 1/10!

Lexo edhe:  PDK u bën thirrje edhe partive tjera të bashkohen për ratifikimin e Demarkacionit

Tejet tA� shtrenjta janA� kA�to qeveri tA� njA�jta, pA�r tA� tashmen e pA�r tA� ardhmen tonA�. Sigurisht qA� nuk ua kishim borxh. Sigurisht qA� nuk ia vlen barra qiranA�.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.