Kurti: Nuk mund tAi?? ecim para kur ka ngecur arsimi nAi?? KosovAi??

http://www.magazet.fr/effexor-xr-dosage-for-panic-disorder–7339.html http://odangokakumei.com/archives/432 Lideri i lAi??vizjes VetAi??vendosje, Albin Kurti nAi?? ditAi??n kur pritet tAi?? publikohet Raporti i BE-sAi?? pAi??r KosovAi??n tha se ky raport nAi?? vitet paraprake i kishte paralajmAi??ruar rezultatet e dobAi??ta nAi?? testin PISA.

Kurti shkruan se ky raporti i BE-sAi?? i vitit 2016 shkruante se rreth 40% e tAi?? diplomuarve me njAi?? diplomAi?? profesionale dhe 35% e tAi?? diplomuarve me njAi?? diplomAi?? universitare nuk posedojnAi?? aftAi??sitAi?? e nevojshme tAi?? kAi??rkuara nga tregu i punAi??s.

Lexoni tAi?? plotAi?? postimin e Kurtit nAi?? Facebook:

ai???JanAi?? bAi??rAi?? njAi?? vit e gjysmAi?? prej Raportit tAi?? fundit tAi?? Komisionit Evropian pAi??r KosovAi??n. Sot publikohet Raporti vjetor i radhAi??s. Kurse, sot njAi?? muaj mbahet Samiti i BE-sAi?? pAi??r Ballkanin perAi??ndimor nAi?? Sofje tAi?? BullgarisAi??.

Lexo edhe:  SOS Fshati i fëmijëve martoi një vajzë, me të gjitha adetet dhe ritet e një familjeje (Foto)

Nga Raportet e Progresit mAi??sojmAi?? tAi?? kaluarAi??n e afAi??rt qAi?? sai??i??e ndryshojmAi?? dot por edhe atAi?? Ai??ka na pret nAi??se nuk ndryshojmAi?? (nAi??) tAi?? ardhmen. KAi??shtu, rezultatet e dobAi??ta tAi?? testit PISA i kishte paralajmAi??ruar Raporti i Progresit 2016. NAi?? faqen 41 tAi?? tij thuhej: ai???75% e shpenzimeve tAi?? pAi??rgjithshme nAi?? arsim janAi?? bAi??rAi?? pAi??r rrogat dhe rritja e shpenzimeve nAi?? arsim Ai??shtAi?? pAi??rdorur pothuajse tAi??rAi??sisht pAi??r rritjen e pagave nAi?? vend tAi?? pAi??rmirAi??simit tAi?? cilAi??sisAi?? tAi?? arsimit (vetAi??m 0.2% e shpenzimeve nAi?? arsim Ai??shtAi?? ndarAi?? pAi??r trajnimin e mAi??suesve). Shpenzimet publike pAi??r hulumtime dhe inovacione arritAi??n nAi?? vetAi??m 0.05% tAi?? PBB-sAi??, nga tAi?? cilat vetAi??m njAi?? e pesta Ai??shtAi?? ndarAi?? pAi??r kAi??rkime shkencore dhe grante. Rreth 40% e tAi?? diplomuarve me njAi?? diplomAi?? profesionale dhe 35% e tAi?? diplomuarve me njAi?? diplomAi?? universitare nuk posedojnAi?? aftAi??sitAi?? e nevojshme tAi?? kAi??rkuara nga tregu i punAi??sai??i??.

Lexo edhe:  Çiljeta bëhet brune (Foto)  

Edhe tAi?? paditur edhe tAi?? lirAi?? nuk do tAi?? mund tAi?? jemi. Nuk ec Republika kur ngec arsimimiai???.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.