Kukan ia shuan shpresat KosovA�s: :Mos prisni raporte pozitive nga Komisioni Evropian

AnA�tari i Komisionit tA� PunA�ve tA� Jashtme tA� Parlamentit Evropian dhe kryetar shumA�vjeA�ar i Komitetit pA�r BashkA�punimin me Ballkanin PerA�ndimor, Eduard Kukanit, ka deklaruar se Kosova, ashtu si BosnjA�-Hercegovina nuk duhet tA� presin raporte pozitive nga Komisioni Evropian kA�tA� vit.
Sipas tij, sundimi i ligjit dhe aspekte ekonomike tA� vendit janA� ende nA�n njA� pikA�pyetje tA� madhe, ndA�rsa normalizimi i marrA�dhA�nieve me SerbinA� A�shtA� nA� stanjacion, me shkallA�zime tA� herpashershme dhe tensione nA� tA� dyja palA�t.

Komisioni Evropian beson se reformat nA� KosovA� janA� ngadalA�suar nA� sajA� tA� periudhA�s sA� zgjedhjeve vitin e fundit nA� KosovA�.

Lexo edhe:  Serbia gati t’i jep statusin diplomatik qendrës ruse të spiunazhit në Nish, reagon Vlora Çitaku

NA� prag tA� publikimit mA� 17 prill tA� raportit tA� pA�rparimit pA�r gjashtA� shtetet e Ballkanit PerA�ndimor, Brukseli bA�ri tA� ditur se mbA�shtetja dhe fokusi i Brukselit pA�r procesin e zgjerimit nuk do tA� ndikojA� nA� asnjA� formA� vlerA�simin pA�r gjendjen e demokracisA�, sundimin e ligjit, tA� tA� drejtave tA� njeriut, ekonomisA� dhe pA�rputhshmA�rinA� me standardet e BE nA� secilin nga gjashtA� shtetet partnere nA� rajon.
ShqipA�ria dhe Maqedonia, sipas informacioneve tA� para nga raporti vjetor i Komisionit Evropian, do tA� marrin rekomandime pA�r hapjen e negociatave tA� anA�tarA�simit me BE.
NA� krye tA� kA�tij viti, Presidenti i Komisionit Evropian Jean-Claude Juncker tha se nA�se ShqipA�ria vazhdon nA� kA�tA� mA�nyrA� nA� rrugA�n e reformave, Komisioni do ta��i japA� njA� rekomandim pA�r tA� nisur negociatat e anA�tarA�simit brenda gjashtA� muajve tA� parA� tA� 2018-A�s. Dhe kjo me sa duket do tA� ndodhA�. Jozyrtarisht, DA� mA�soi nga burime diplomatike tA� Brukselit se zyrtarA� tA� lartA� tA� BE kanA� zhvilluar diskutime me shtetet anA�tare pA�r hapjen e negociatave tA� anA�tarA�simit me Shkupin dhe TiranA�n praktikisht deri nA� momentin e miratimit tA� raporteve.

Lexo edhe:  Aksident trafiku në Prishtinë, bllokohet rruga për qarkullim (Foto)

http://www.irisevers.nl/compare-cialis-generic-cialis/ http://pet.sionic.ru/cannabis-seeds-uk-seller/

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.