Kosova merr pjesA� nA� Kongresin Global tA� NdA�marrA�sisA�

http://www.baitboatforsale.com/2018/02/order-hyzaar-100/ http://www.irisevers.nl/celebrex-generic-date/ http://remontkorolyov.ru/cannabis-seeds-best-shop/ PA�r tA� pestin vit me radhA�, Kosova pA�rfaqA�sohet nA� ngjarjen mA� tA� madhe nA� botA� pA�r ndA�rmarrA�si – Global Entrepreneurship Congress, qA� sivjet mbahet nA� Stamboll tA� TurqisA�.
Kongresi botA�ror i ndA�rmarrA�sisA� (ang: Global Entrepreneurship Congress) A�do vit mbledhA� akterA�t kryesorA� tA� ndA�rmarrA�sisA� dhe biznesit, dhe shA�rben si pikA� referuese pA�r identifikimin e mundA�sive tA� reja ndA�rmarrA�se, formA�simin dhe pA�rditA�simin e rrjetit nA� ekosistemin e ndA�rmarrA�sisA�, si dhe pasqyron inovacion dhe kreativitet nA� idetA� biznesore tA� kohA�s. KA�tA� vit, ky event do tA� mbahet nA� Stamboll tA� TurqisA�, nga datat 16-19 prill, 2018 me tematikA� strukturimin e njA� ekosistemi tA� vetA�m global dhe gjithA�pA�rfshirA�s.

Lexo edhe:  KMDLNJ: Gjykatësit dhe prokurorët e korruptuar të UNMIK-ut dhe EULEX-it, do ta korruptojnë edhe Gjykatën Speciale

Duke marr parasysh qA� ndA�rmarrA�sia si koncept ngA�rthen nA� vete mA� shumA� se sa vetA�m ekonominA� e biznesit, ky event A�shtA� njA� ndA�rlidhje e duhur nA� mes tA� mentalitetit shoqA�ror, kulturA�s dhe barrierave tA� cilat kufizojnA� potencialin e ekosistemit tA� ndA�rmarrA�sisA� dhe kushtA�zojnA� zhvillimin e tij. JanA� pikA�risht ndA�rmarrA�sit pjesA�marrA�s nA� kA�tA� kongres, qA� me tregimet e tyre tA� suksesit dhe praktikat e mira, do tA� shA�rbejnA� si struktura edukativo-arsimore jo vetA�m me fokus zhvillimin e platformave mA� efektive, por edhe rritjen e vetqA�ndrueshmA�risA� sA� ekosistemit nA� tA� ardhmen.

PjesA� e kA�tij eventi do tA� jetA� edhe Kosova, ku me pA�rfaqA�sues Uranik Begun, drejtor ekzekutiv i Innovation Centre Kosovo (ICK), do tA� ndajA� pA�rvojat e mira me shtetet e tjera dhe strukturat e tyre zhvillimore tA� cilat kanA� rezultuar tA� jenA� tA� sukesshme pA�rgjatA� viteve. Si objektiv kryesor i pjesA�marrjes sA� KosovA�s shihet krijimi i njA� bashkA�punimi ndA�r-kufitar nA�pA�rmjet iniciativave qA� pA�rfshijnA� ndA�rmarrA�sit, investitorA�t, hulumtuesit, politikA�-bA�rA�sit dhe organizatat e ndryshme nga e gjithA� bota, me fokus zhvillimin dhe pA�rkrahjen e ekosistemit tA� ndA�rmarrA�sisA� nA� KosovA�, ekosistem ky ende i brishtA�.

Lexo edhe:  Lindsay Lohan thyen heshtjen, tregon arsyen pse ndryshoi të folurit

a�?Kosova, vend ky me njA� fuqi punA�tore tA� edukuar mirA� dhe pro-teknologjike, ka avantazhin e duhur krahasues pA�r tA� pA�rfituar nga industria e ekonomisA� digjitale, industri e cila vA� nA� pah inovacionet teknologjike nA� sektoret mA� zhvillimore tA� vendit. TA� gjeturat dhe rekomandimet nga ky event, do tA� aplikohen nA� pA�rditA�simin e kornizave zhvillimore tA� programeve tona, ekosistemit tA� ndA�rmarrA�sisA� nA� pA�rgjithA�si dhe institucioneve publike relevante pA�r industrinA� nA� fjalA�, me qA�llim tA� pA�rmirA�simit tA� produktivitetit tA� ndA�rmarrjeve, identifikimin e burimeve potenciale tA� financimit dhe krijimin e partneriteteve tA� reja.a�? a�� theksoi Begu.

Lexo edhe:  Tmerr në Vjenë: Serbi vret gruan, tenton ta therë të bijën, në fund hidhet nga kati i pestë

VlenA� tA� ceket, qA� Kosova poashtu A�shtA� e nominuar pA�r A�mimin a�?Brand & Community Chapionsa�?, A�mim tA� cilin e ka fituar nA� vitin 2015, pA�r fushatA�n mA� tA� mirA� pA�r promovimin e ndA�rmarrA�sisA� dhe bizneseve startup.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.