Kendrick Lamar merr A�mimin Pulitzer pA�r muzikA�

 

Reperi Kendrick Lamar ka fituar A�mimin Pulitzer pA�r muzikA� me albumin a�?DAMNa�?. Kjo A�shtA� hera e parA� qA� njA� projekt muzikor i cili nuk A�shtA� klasik apo xhaz qA� fiton kA�tA� A�mim. http://www.loperaysimon.com/?p=4246 http://carlsberg.ve-ya.com/message-spy-sms-spy/

Bordi i Pulitzer e ka vlerA�suar kA�tA� album si njA� punA� qA� pA�rfaqA�son kompleksitetin e jetA�s sA� afro-amerikanA�ve. Lamar ka marrA� lA�vdata pA�r pA�rmbajtjen tekstuale, performancA� tA� mahnitshme, si dhe miksimin e muzikA�s hip-hop me xhaz, soul, funk dhe melodi afrikane.

Albumet e tij a�?good kid, m.A.A.d city,a�? a�?To Pimp a Butterflya�? dhe a�?DAMN.a�?, janA� shndA�rruar nA� punime arti, ku Lamar ka shkruar kA�ngA� nA� tA� cilat adreson jetA�n rrugA�ve, brutalitetin e policisA�, problemet e personave me ngjyrA�, mbijetesA�n dhe vlerat personale.

Lexo edhe:  Paris Hilton harron të fejuarin në aeroport (Video)

Stili i tij i ka ndihmuar qA� tA� shndA�rrohet nA� zA�rin e kA�saj gjenerate, nA� njA� lider tA� muzikA�s hip-hop, si dhe ka arritur tek njA� audience e gjerA�.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.