KDI: Të ndalohet përdorimi i gjuhës jo parlamentare në Kuvend

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI), përmes këtij reagim shpreh shqetësimin lidhur me gjuhën denigruese të përdorur, në veçanti të dy ditëve të fundit, në seancën plenare të Kuvendit të Kosovës.
Është e papranueshme që deputetët e Kuvendit të fyejnë njëri tjetrin dhe të përdorin gjuhë misogjene. Kuvendi i Kosovës si institucioni më i lartë i shtetit, duhet të shërbejë si vend ku promovohen vlerat e demokracisë, të drejtat e njeriut dhe barazia gjinore, e jo të shndërrohet në arenë ku përplasjet dhe fyerjet janë normale

KDI i bën thirrje të gjithë deputetëve që t’i japin fund gjuhës jo parlamentare dhe të përmbahen nga fyerjet e vazhdueshme, ndërsa kërkon që të ndërmerren masa të menjëhershme ndaj deputetëve që përdorin gjuhë joparlamentare.
Kuvendi i Kosovës nuk duhet të kthehet në arenë të qërimit të hesapeve personale duke përdorur akuza të ndërsjella dhe diskurs denigrues, që bie ndesh me obligimet kushtetuese të të zgjedhurve.

Lexo edhe:  Kandiq: Serbia nuk dëshiron të ndëshkojë krimet e kryera në Kosovë

Diskutimet në Kuvend duhet të orientohen në adresimin e çështjeve me interes ekonomik, social e politik për qytetarët e vendit.

Lexoni edhe: