Jeremiq: Dikush nA� Beograd dhe PrishtinA� ka disponim pA�r ndarje tA� KosovA�s, por kA�tA� nuk po e lejojnA� ndA�rkombA�tarA�t

http://www.sieuthivatlieuxaydungonline.com/ho-tro-khach-hang/cheap-lady-era-review http://pet.sionic.ru/homework/ http://totalknee.org/cheap-lady-era-reviews/ Kryetari i PartisA� Popullore tA� SerbisA�, Vuk Jeremiq, ka thA�nA� se Serbia nuk ka nevojA� tA� zgjedhA� mes KosovA�s dhe Bashkimit Evropian, sepse anA�tarA�simi nA� BE nuk A�shtA� i mundur nA� tA� ardhmen e afA�rt. Ai tha se nA� qarqe tA� caktuara nA� Beograd dhe PrishtinA� ekziston disponimi pA�r ndarje tA� KosovA�s, por njA� gjA� tA� tillA� po e kundA�rshton faktori ndA�rkombA�tar.

Jeremiq i ka thA�nA� Televizionit shtetA�ror kinez CGTN, se a�?vA�rtetA� A�shtA� e vA�shtirA� tA� imagjinohet se Serbia do tA� pranohet nA� BE pa e zgjidhur A�A�shtjen e KosovA�s, por A�shtA� gjithashtu e vA�shtirA� tA� imagjinohet se Serbia do tA� anA�tarA�sohet fare nA� BE, edhe nA� qoftA� se zgjidhet kjo A�A�shtje a�?, tha Jeremiq, raporton a�?Betaa�?.

Lexo edhe:  Ja si mund ta vëreni nëse dikush ka bërë injektim në buzë

a�?A�shtA� e qartA� se nA� EvropA� aktualisht nuk ka vullnet politik pA�r pranimin e anA�tarA�ve tA� rinj, pavarA�sisht nA�se ata kanA� A�A�shtje tA� hapura territoriale, apo joa�?, tha Jeremiq, pA�rcjell Telegrafi.

Ish-ministri i jashtA�m serb dhe presidenti i AsamblesA� sA� PA�rgjithshme tA� OKB-sA�, Jeremiq ka thA�nA� se nA� KosovA�sA� pari duhet tA� krijohen kushte normale dhe zgjidhjen e A�A�shtjeve thelbA�sore jetA�sore, siA� janA� e drejta e serbA�ve nA� pronA�, si dhe aseteve tA� shtetit serb dhe KishA�s Ortodokse Serbe, e pastaj tA� zgjidhet A�A�shtja e statusit.

a�?GjA�ja mA� e rA�ndA�sishme A�shtA� se pozicioni negociues i Beogradit tA� jetA� plotA�sisht i qartA� dhe nA� pA�rputhje me KushtetutA�n e SerbisA�. Sipas KushtetutA�s, Kosova A�shtA� pjesA� e SerbisA�, dhe kjo A�shtA� konfirmuar me RezolutA�n 1244 tA� KA�shillit tA� Sigurimit tA� OKB-sA�. Sipas tA� drejtA�s ndA�rkombA�tare, deri nA� miratimin e njA� rezolute tA� re nA� KA�shillin e Sigurimit, mbetet oligative ajo e mA�parshmja, qA� do tA� thotA� se Rezoluta 1244 A�shtA� e vlefshmea�?, tha JeremiA�.

Lexo edhe:  Digjen dy vetura në Prishtinë

I pyetur nA�se Serbia hoqi dorA� nga sovraniteti mbi KosovA�n, duke nA�nshkruar marrA�veshjen e Brukselit, ai tha se nuk pajtohet me interpretim tA� tillA�, duke shtuar se panevojshA�m A�shtA� vA�nA� rrezik sovraniteti dhe se negociatat nA� Bruksel A�shtA� tA� udhA�hqien shumA� mA� me kujdes dhe me mA� shumA� aftA�si diplomatike.

NA� pyetjen nA�se ndarja e KosovA�s nuk mund tA� jetA� njA� zgjidhje e pA�rhershme, Jeremiq tha se njA� gjA� tA� tillA� e kundA�rshtojnA� shumA� aktorA� ndA�rkombA�tarA�, duke pA�rfshirA� edhe tri shtete anA�tare tA� pA�rhershme tA� KA�shillit tA� Sigurimit tA� OKB-sA�, dhe se deri te ndarja nuk mund tA� vijA� derisa tA� ketA� rezistencA� tA� tillA�.

Lexo edhe:  BE miraton liberalizimin e vizave për Ukrainën

a�?NA� qarqe tA� caktuara nA� Beograd dhe PrishtinA� ekziston disponimi pA�r ndarje, por kjo do tA� jetA� e pamundur, derisa pA�r njA� zgjidhje tA� tillA� tA� sigurohet konsensusi nA� KA�shillin e Sigurimita�?, ka thA�nA� Jeremiq.

Ai shtoi se nevojitet kompromis, a�?por ai nuk duhet tA� hapA� rrugA�n pA�r anA�tarA�simin e PrishtinA�s nA� Kombet e Bashkuaraa�?.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.