Conchita: Qe disa vite jam e infektuar me HIV

Fituesja e Eurovisionit, e etiketuar si a�?zonja me mjekA�ra��, Conchita Wurst, A�shtA� detyruar tA� pranojA� se A�shtA� e infektuar me HIV, pasi ish- i dashur A�shtA� pA�rpjekur ta shantazhojA�.

Transvestitja austriake qA� ka emrin e vA�rtetA� Thomsas Neuwirth ka shokuar me njoftimin e postuar nA� Instagram. 29-vjeA�arja, e cila u bA� e popullarizuar pas triumfit nA� a�?Eurovision Song Contest 2014a�� si pA�rfaqA�suese e AustrisA� me kA�ngA�n a�?Rise Like a Phoenixa�?, ka thA�nA� se A�shtA� duke u trajtuar qe disa vite pA�r infeksionin me HIV.

a�?Tash e disa vite jam HIV pozitivea�?, ka shkruar Conchita nA� rrjetet sociale duke sqaruar se arsyeja pse po e bA�n publike kA�tA� gjA�, A�shtA� se ish- i dashuri e ka shantazhuar se do tA� dalA� ne media dhe do tA� flasA� rreth infektimit tA� saj me virusin e imunodeficiencA�s humane.

Lexo edhe:  Një boksiere e rrezikshme dhe joshëse si Eni Koçi

a�?NjA�herA�sh, nA� tA� ardhmen nuk do ta��ia jap askujt tA� drejtA�n qA� tA� mA� frikA�sojA� dhe tA� ndikojA� ne jetA�n time pA�r kA�tA� gjA�. Dalja publike (rreth kA�saj A�A�shtje) A�shtA� veprim mA� i mirA�, sesa tA� dalA� lajmi nga palA�t e tretaa�?, ka shkruar Wurst.

Conchita ka theksuar se A�shtA� nA� gjendje tA� mirA� fizike dhe se virusi pA�r shumA� vite A�shtA� nA�n kufirin e detektimit, prandaj ajo nuk mund ta transmetojA� virusin.

MA� tej, transvestitja ka thA�nA� se nuk ka dashur tA� dalA� publikisht deri mA� tani pA�r shkak ka dashur ta kursejA� familjen e saj nga vA�mendja mediatike, ndA�rsa tash shpreson qA� ky njoftim ta��i inkurajojA� edhe personat tjerA� tA� infektuar.

HIV-i A�shtA� njA� virus qA� e sulmon sistemin imunitar dhe shkatA�rron njA� lloj tA� qelizave tA� bardha tA� gjakut (qelizat a�?T helpera��). NA� ditA�t e sotme trajtimi antiretroviral A�shtA� mjaft efektiv dhe u mundA�son njerA�zve me HIV qA� tA� bA�jnA� njA� jetA� normale dhe tA� shA�ndetshme.

Lexo edhe:  E dinim që është një nënë e përkushtuar, por nuk do ta besoni çfarë ka bërë Kim në hotel

Virusi mund tA� merret pA�rmes lA�ngjeve trupore, spermA�s ose gjakut, por jo pA�rmes djersA�s, pA�shtymA�s ose urinA�s.

NjerA�zit qA� janA� HIV pozitivA� mund tA� sA�muren me AIDS (sindromA�n e imonodeficiencA�s humane tA� fituar), njA� sA�mundje vdekjeprurA�se gjatA� tA� cilA�s sistemi imunitar bA�het shumA� i dobA�t pA�r ta��i luftuar sA�mundjet. http://vidabreve.com/detrol-la-generic-price/

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.