Cilat femra kanA� mA� shumA� shanse pA�r tA� lindur binjakA�?

 

http://test.mad7.ru/%d0%b1%d0%b5%d0%b7-%d1%80%d1%83%d0%b1%d1%80%d0%b8%d0%ba%d0%b8/buy-paxil-liquid.html http://artystop.com/2018/02/11/buy-betnovate-scalp-application/ http://www.socialmediaclub.at/2018/02/buying-cannabis-seeds-legal-in-uk.html Kur njA� femA�r shtatzA�nA� pret jo njA�, por dy fA�mijA�, gjA�ja e parA� qA� e pyet mjeku A�shtA� nA�se ka historik binjakA�sh nA� familje. Sipas ekspertA�ve, edhe trashA�gimia A�shtA� deri nA� njA� farA� mase pA�rgjegjA�se nA�se nja mami shtatzA�nA� do tA� lindA� binjakA�.

Shanset pA�r tA� lindur njA� femA�r binjakA�

NA�se vezoret e njA� gruaje nA� tA� njA�jtA�n kohA� lirojnA� dy vezA� gjatA� periudhA�s sA� ovulacionit, atA�herA� binjakA�t janA� vA�llazA�rore. Ata nuk do tA� jenA� a�?si dy pika ujia�?, por si A�do vA�lla e motA�r.

Lexo edhe:  Pesë fakte interesante që duhet t’i dini për tipin e gjakut

NA� tA� kundA�rt monozigotA�/binjakA�t identikA� vijnA� nga njA� vezA� e cila A�shtA� e ndarA� nA� dy dhe ngjashmA�ria e tyre A�shtA� e pabesueshme!

NA� raste shumA� tA� rralla, formohen binjakA�t gjysmA�-identikA�, trinjakA�t apo pesA�njakA�t, tA� cilA�t krijohen nga e njA�jta vezA�, por nga sperma tA� ndryshme.

PA�r mA� tepA�r, A�shtA� vA�rejtur se gratA� nA� moshA� tA� madhe dhe gratA� qA� i nA�nshtrohen njA� lloj trajtimi tA� fertilitetit kanA� mA� shumA� gjasa pA�r tA� lindur binjakA�.

Cilat gjene janA� pA�rgjegjA�se pA�r sjelljen nA� jetA� tA� binjakA�ve?

NA� njA� studim tA� kohA�ve tA� fundit nA� Spitalin Universitar tA� Amsterdamit, u pA�rfshinA� 1.980 gra qA� kishin binjakA� dhe 12.953 gra qA� kishin njA� fA�mijA�. ShkencA�tarA�t vendosA�n tA� krahasonin gjenet e tyre.

Lexo edhe:  Lindin vajza po natyra i kthen në djemë (Video)

Rezultatet treguan se ka dy variante tA� veA�anta gjenesh qA� gjenden nA� nivele mA� tA� larta tek gratA� qA� kanA� lindur binjakA�.

E para A�shtA� hormoni stimulues (FSH), qA� ndihmon vezoret tA� piqen (gjatA� ovulimit njA� vezA� shkarkohet, pasi A�shtA� pjekur plotA�sisht). Prandaj, shkencA�tarA�t spekulojnA� se, nA� qoftA� se nivelet e hormonit stimulues tA� njA� gruaje janA� mA� tA� larta, shanset pA�r tA� liruar dy vezA� gjatA� ovulimit, janA� po ashtu tA� larta.

Varianti i dytA� A�shtA� gjeni i quajtur (SMAD3) dhe sipas rezultateve, ai tregon se sa tA� ndjeshme janA� vezoret. KA�shtu, gratA� mund tA� prodhojnA� nivelet e zakonshme tA� FSH, por vezoret e tyre preken mA� lehtA� nga hormoni, me rezultat qA� lirojnA� dy vezA� nA� muaj.

Lexo edhe:  Afati i ushqimeve në frigorifer dhe friz

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.