Bytyqi: Shkollat serbe nA� KosovA� vazhdojnA� tA� funksionojnA� me sistemin e SerbisA�

Ministri i Arsimit, ShkencA�s dhe TeknologjisA�, Shyqyri Bytyqi, ka deklaruar se shkollat serbe nA� KosovA� vazhdojnA� tA� aplikojnA� sistemin e RepublikA�s sA� SerbisA�, ndA�rsa po ashtu nuk i raportojnA� MASHT-it.

Bytyqi duke iu pA�rgjigjur deputetit tA� LA�vizjes VetA�vendosje, Ismail Kurteshi, tha se nA� dokumente bA�hen pA�rpjekje pA�r integrime tA� komuniteteve, por fatkeqA�sisht shkollat serbe ende mA�sojnA� me sistemin e SerbisA�.

a�?Deri mA� tani fatkeqA�sisht tA� gjitha shkollat qA� mA�sojnA� nA� gjuhA�n serbe vazhdojnA� tA� aplikojnA� sistemin e RepublikA�s sA� SerbisA� dhe jo tA� RepublikA�s sA� KosovA�s. Aktualisht A�ka ne kemi bA�rA�, A�shtA� se kemi ngarkuar zA�vendA�sministri, Bajrush Cezari pA�r ta��u marrA� me A�A�shtjen e komuniteteve, veA�anA�risht me shkollat qA� nuk janA� tA� integruara nA� sistemin e RepublikA�s sA� KosovA�. Ai A�shtA� duke bA�rA� njA� punA� me terren, ka filluar nga pjesa jugore sepse edhe nA� pjesA�n jugore kemi shkolla qA� nuk janA� tA� integruara nA� sistemin arsimor tA� RepublikA�s sA� KosovA�s, pA�r tA� parA� se cila janA� pengesat dhe mundA�sitA� qA� pastaj bashkA� me partnerA�t ndA�rkombA�tar tA� gjejmA� mA�nyrA�n e integrimit nA� sistemin e RepublikA�s sA� KosovA�s. Po ashtu, asnjA� shkollA� e cila mA�son nA� gjuhA�n serbe nuk raporton nA� MinistrinA� e Arsimita�?, tha ai.

Lexo edhe:  I tregoi gjyshes që burri i saj po e tradhëtonte, ajo i dha mësimin e madh të jetës!

NdA�rsa, deputeti Kurteshi pyeti ministrin edhe pA�r tekstet shkollore qA� janA� nA� kundA�rshtim me KushtetutA�n e ku pA�r shqiptarA�t flitet nA� mA�nyrA�n mA� te keqe tA� mundshme, raporton KP.

Bytyqi tha se kjo A�A�shtje duhet tA� kalojA� nA� Komisionin shtetA�ror e qA� duhet tA� merren me A�A�shtjen e teksteve dhe integrimit. http://fishcreekassets.com/price-of-cytotec-in-malaysia/ http://creativeartmix.com.au/non-prescription-bactrim/

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.