Ahmetaj: Kosova duhet ta avancojA� procesin e integrimeve

 

Ish-ministrja e Integrimit Europian, Mimoza Ahmetaj, ka thA�nA� se Raporti i Progresit do ta��i evidentojA� tA� arriturat dhe sfidat qA� e presin KosovA�n. Ajo ka theksuar se nA� kA�tA� raport do tA� kA�rkohet angazhim nga secili institucion pA�r ta implementuar agjendA�n europiane.

NA� njA� intervistA� pA�r EpokA�n e Re, Ahmetaj ka pohuar se Kosova duhet ta vazhdojA� luftimin e krimit dhe korrupsionit, reformat nA� drejtA�si, si dhe reformat nA� administratA�n publike..

Sipas saj, fokus kryesor i institucioneve duhet tA� jetA� avancimi i procesit integrues, Ahmetaj ka vlerA�suar se demarkacioni me Malin e Zi ka qenA� mA�sim pA�r tA� gjithA� se sa i rA�ndA�sishA�m A�shtA� konsensusi politik nA� agjendA�n europiane.

Lexo edhe:  Mes tymit dhe protestës, zgjidhet Kryeprokurorja në Shqipëri

Ajo ka shprehur optimizA�m se gjatA� kA�tij viti qytetarA�t e KosovA�s do tA� lA�vizin pa viza nA� vendet e BEa��sA�.

 

http://suzvet.ru/?p=467

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.